Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Η ενεργειακή δομή της σπονδυλικής στήλης: Σουσούμνα, Ίντα και ΠινγκάλαΗ Ίντα ξεκινάει από την αριστερή μεριά της σπονδυλικής στήλης-από το πρώτο τσάκρα στον κόκκυγα- και ανεβαίνει προς τα επάνω διαγράφοντας «οχτάρια» γύρω από κάθε ενεργειακό κέντρο, ώσπου να καταλήξει στο αριστερό μέρος του τρίτου τσάκρα. Αντιπροσωπεύει την θηλυκή ενέργεια, την παθητική πολικότητα και γενικά ενέργειες γιν. Θεωρείται ψυχρό στοιχείο που μοιάζει πολύ με την ενέργεια του φεγγαριού, ενώ πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη για τις ανθρώπινες νοητικές λειτουργίες. Συνήθως περιγράφεται να έχει λευκό χρώμα, τονίζοντας έτσι την πιο ήρεμη και διαυγή ποιότητα της.
Η Πινγκάλα από την άλλη αντιπροσωπεύει το αρσενικό στοιχείο, είναι ενεργητική και θερμή ενώ ελέγχει τις βασικές σωματικές λειτουργίες και ανάγκες του ανθρώπου. Ξεκινάει από την δεξιά πλευρά του κόκκυγα και καταλήγει στην δεξιά πλευρά του τρίτου ματιού, διαγράφοντας και αυτή «οχτάρια» γύρω από τα τσάκρας. Απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη έμφαση στην εντονότερη δόνηση της.
Αυτή η αλληλεπίδραση ανάμεσα σε αυτές τις ενέργειες ουσιαστικά αντιπροσωπεύει την ανάγκη για ισορροπία ανάμεσα στην διαίσθηση και την λογική, την παθητικότητα και την δράση, την δημιουργικότητα και την πρακτική εφαρμογή της.
Τέλος, η Σουσούμνα θεωρείται το σπουδαιότερο ενεργειακό κανάλι, και αυτό γιατί ξεκινά από τον κόκκυγα και διαπερνά ολόκληρη την σπονδυλική στήλη εώς ότου να καταλήξει στο κέντρο του τρίτου ματιού. Περνάει μέσα από κάθε τσάκρα μεταφέροντας κάθε τους ποιότητα όλο και πιο ψηλά, εξαγνίζοντας και συνδυάζοντας τις ώστε να δημιουργήσει ένα πολύ δυναμικό ενεργειακό κανάλι. Για αυτό και η Σουσούμνα αναφέρεται και ως «αυτή που έχει όλες τις χάρες», καθώς ενώνει τις ενέργειες όλων των τσάκρας. Καθώς ξεκινάει από την βάση παίρνει όλα τα βασικά ένστικτα και τα ποτίζει με τις ανώτερες δυνάμεις που συναντά καθώς ολοένα και ανυψώνεται να φτάσει την πνευματική χάρη.

Η βαθιά αναπνοή, ο διαλογισμός, η καλή τροφή και η γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλή ροή αυτών των ενεργειών μέσα στην σπονδυλική στήλη. Μία θετική στάση που εμπεριέχει σεβασμό και αγάπη για το κάθε τι που μας περιβάλλει επίσης μπορούν να βοηθήσουν αυτές τις δονήσεις να κυλούν ανεμπόδιστα, εκπληρώνοντας τον σκοπό της ιερής πλήρωσης και ευθυγράμμισης με την Γη και το Σύμπαν που έχουμε μέσα μας αλλά και γύρω μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου